Goulash recepten

Goulashsoep

Maak gewoon goulashsoep, vergeet de stoofpot.

De meeste mensen kennen goulash als een stoofpot, maar het is heel erg makkelijk om er een overheerlijke soep van te maken. Je hebt bijna dezelfde ingrediënten nodig en het is eigenlijk net zo makkelijk als het maken van een stoofpot.

Recept voor echte goulashsoep

Dit gerecht is voor vier grote kommen soep
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur 30 min
Totale tijd 2 uur 50 min
Gang Soep
Keuken Duits / Oostenrijks
Porties 4 Personen
calorieën 55 kcal

Equipment

  • Grote soeppan

Ingrediënten
  

  • 310 Gram Rundvlees
  • 3 Uien
  • 2 Rode paprika's
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 25 Gram Boter
  • 1 Eetlepel Paprikapoeder
  • 2 Eetlepels Bloem
  • 70 Gram Tomatenpuree, gewoon uit een blikje
  • Liter Water
  • 3 Runderbouillontabletten
  • 2 Laurierblaadjes
  • 3 Vastkokende aardappelen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij het rundvlees in reepjes en kruid het met peper en zout. Ook de paprika mag in reepjes gesneden worden en de uien in halve ringen. Dit is de belangrijkste basis van een goede goulashsoep.
  • Pak er een grote soeppan bij en verhit daarin een klont boter. Dan mag het vlees, de uien en de paprika erbij en fruit dit even goed aan. Doe dit ongeveer vijf minuten voordat je de paprikapoeder en de bloem toevoegt. Ook de tomatenpuree mag erbij en bak dit dan nog even twee minuten door.
  • Haal de verpakking van de bouillontabletten en doe deze samen met al het water in de soeppan. Breng het even goed aan de kook en doe dan een deksel op de pan.
  • Zet het vuur laag en laat de boel even staan. Na ongeveer 2,5 uur kun je de geschilde aardappelblokjes erbij doen. Dit mag nog eens dertig munten doorkoken.
Trefwoord Goulassoep

Maak de soep een dag eerder

Als je het echt goed wilt doen, is het slim om de goulashsoep een dag eerder te bereiden dan dat je hem wilt serveren. Dat geeft de kruiden een kans om echt goed het werk te doen en in het vlees te trekken. Gewoon een nachtje op een koele en donkere plek laten staan en je hebt de perfecte goulashsoep. Als je het meer Hongaars zou willen maken, kan je ervoor kiezen om nog wat zure room en ook een groene paprika toe te voegen. Net zoals in de Hongaarse goulash. Al is de zure room ook wel erg optioneel. Het is maar net wat je lekker vindt.

Wie ben ik?
Saskia

Saskia

Als sinds jaar en dag is het maken van Goulash mijn allergrootste passie. Ik sta wekelijks meerdere uren in de keuken om vrienden, familie en ook collega's de verassen met de allerlekkerste Goulash recepten. Omdat het maken van allerlei verschillende soorten Goulash mijn absolute passie is, deel ik mijn recepten graag met je! Psst.. niet verder vertellen he!

Leuk om te lezen